woensdag 15 juli 2020 Het weerDetails
GetijdenDetails

Het strand en de duinmassieven

Het strand: beeld u eens 3 kilometer fijn zand in om te ontspannen en om recreatief bezig te zijn. Een familiale plek die van het noorden tot het zuiden onder begeleiding en toezicht toegang biedt tot tal van activiteiten zoals strandzeilen, zeilen, kitesurfen, windsurfen, zeilen met een catamaran, of vissen op garnalen.

Tussen de gemeenten St Etienne au Mont (in het noorden) en Dannes (in het zuiden) biedt het strand voor wandelliefhebbers toegang tot de twee belangrijkste beschermde duingebieden van de Opaalkust en haar duinen die tot 90 meter boven de zeespiegel reiken, en die een vrij uitzicht bieden over de streek.

Een uniek bosgebied

Het bosgebied van HARDELOT en omgeving is als het ware een groen venster dat ongetwijfeld doorgaat als een van de centra van de Boulonnais die het best z’n kapitaal aan flora en fauna kon in stand houden.
Voel de natuur en de rust in de bossen waar zeedennen, beuken, eiken, planten, insecten, kikvorsachtigen, zoogdieren en vogels in perfecte harmonie vertoeven.

Stippel zelf wandelingen en tochten uit

Ruiters en lopers genieten op deze paden allemaal van de charme en de rust van uitzonderlijke sites.

Maak van de gelegenheid gebruik om wandel- en trektochten te ondernemen langs de bewegwijzerde paden.

Fietsen, mountainbikes en ruiters kunnen contact opnemen met de Dienst voor Toerisme of zij kunnen de kaart IGN nr. 2104 raadplegen voor meer preciseringen over de paden die daarvoor in aanmerking komen.

Het duinenpad van Ecault - 11 km – heel gemakkelijk niveau - 2 u 45
Het kasteelpad - 14 km – gemakkelijk niveau – 3 u 30
Het Mont Saint-Frieuxpad - 6 km – grote niveauverschillen – 1 u 30
Het Hameaupad - 9 km – heel gemakkelijk niveau – 2 u 15
Het Collinespad - 20 km – grote niveauverschillen – 5 u